Här konsumeras en del vitlök. Bland det godaste och
laga en ledig dag på vintern är högrev. Jag låter den
puttra i vin och vatten ca 3 timmar och så ett gäng
vitlöksklyftor i vinet. Åt det på Frippes i Stockholm
och fick "recept" av kocken.
laga en ledig dag på vintern är högrev. Jag låter den
puttra i vin och vatten ca 3 timmar och så ett gäng
vitlöksklyftor i vinet. Åt det på Frippes i Stockholm
och fick "recept" av kocken.
Köttet blir så mört och rödvinssåsen ljuvlig.
Det blev väldigt ljust när snön kom.
Av någon anledning är båda mina gamla dockor
huvudlösa.
huvudlösa.
Tryggt och sitta hos den stora.
Men efter lite flyttande hamnade lilldockan på
pallen.
Ha en skön söndag och vintervecka
Kram och hej
AnnaMaria
pallen.
Ha en skön söndag och vintervecka
Kram och hej
AnnaMaria
46 kommentarer:
Jag älskar ocå vitlök, speciellt till lamm! Och sedan är den ju så vacker att se på så man kan ha framme några i en skål som dekoration.
Vitlök är gott, har det i landet men glömde ta upp dom innan vintern kom. Det är fint att ha som dekor också. Vem vet om ett tag kanske du bara hittar huvuden till dina dockor.
Ha en riktigt fin söndag
Kram Meta
Vitlök är en favorit! Ett måste i gryta.
En annan favorit är ju gamla dockor också. Speciellt dockhuvuden så jag kan ju inte låta bli att fundera på vart huvudena har tagit vägen=))
Kramen Hannis
Å vitlök är en klar favvo hos mej bara så himla gott !Fina bilder som alltid .Njut din söndag fina du .kramar Rita
Här används det också vitlök i stora mängder...gott.:)Önskar dig en skön söndag.Kraaaaam Ulrika
Det låter riktigt gott!!! men så är det ju det där med rödvinet;))
Vitlökar är jätteläckra! inte bara att konsumera utan också som dekorationer, både dom du visar och dom vanliga vita. Rödlök är också vackert, pärllök, silverlök... ja det finns många sorter.
Ljuset och energin kom med snön! vet inte om magnesiumet påverkar också...började förra veckan och än har jag i vart fall inte haft huvudvärk, fast det varit olika påfrestningar denna veckan som kanske borde gett migrän...eller också inte... Det ger sig om några månader, då ska jag se om det haft någon effekt.
Det snöade i natt också men bara ett litet lätt täcke och så blåser det så mycket, så det blev ingen snöskottning för snön blåste nån annanstans:)
Ha en fin söndag!!
kram lisa
Både vackert och gott med vitlök! Den rätten låter otroligt god och passande såhär års.
Den dockkroppen ser verkligen gammal ut. Kanske hittar du ett passande huvud till den! Jag har en liknande sedan jag var liten, men huvudet är nyare än kroppen.
Ha en fin söndag!
Kram
Lisa
Fina ljusa bilder...och jag gillar din vita Kandelaber;))...här snöar det bland vita moln mot en ljusblå himmel ;)....sååå mysigt...vi har ett vinterland just nu...precis som det ska vara ;)))idag blir det en prommis....och mys i kväll med bl.a Bingolotto, hihi....hoppas du får en jättemysig dag du med ;)))
Stor kram Bia
Hihi huvudlösa gamla dockor- charmiga;) och ja vitlök går det åt mycket av här hemma oxå. Har du ätit på vitlöksreasturangen Bröderna Olsson här i Stockholm? de har allt med vitlök, tom öl, drinkar och efterrätter;) Ha en fin söndag. Kram Johanna
Vitlök är ju vackert från insidan ut (mums) ;-)
/Maria
Så gott det låter! Vitlök är en favorit.
Charmiga dockor.
Vi har fått någon cm snö i natt. Ljust och fint.
Ha en fin söndag
Kram Maria
HVitløk må vi ha ! Jeg skjønner ikke helt hva høgrev er men , kanskje en stek eller noe ? Stakkars hodeløse dukker , men godt å sitte hos trygge bamsen tenker jeg . God søndag til deg ! Klem
Lät som en god gryta det där! Jag gillar vitlök jag med. Och så vackert med vitlök på ett fat så där. Här lyser solen mot ett vitt vinterland och det blir bara kallare och kallare. Hade velat gå en promenad, men graderna börjar vara nära -30 så jag tror jag stannar inne:) Ha en fin söndag!
Kram
Vitlök är inte bara gott utan även vackert att titta på! Gillar dina huvudlösa dockor, de passar in fint hos dig.
Trevlig söndag!
Vitlök är ett måste i mitt kök! Innan man lägger in köttet i stekpannan eller när soppan är nästan klar.. Vitlöken passar till det mesta.. Enligt mig :)
Det blir ju ljust och fint med snön! Äntligen vitt vinter! Behövdes för naturens del md, alla insekter mm behöver "bekämpas" under vintern.. ;)
Puttra i vinet är ju bästa för en köttbit, tycker jag..
kramar till dig, AnnaMaria!
Dear AnnaMaria!
Your recipe sounds delicious - I loooooove garlic but unfortunately only at the weekend possible to eat.
Your Bambi on the right side of your blog is wonderful - I would be glad if I had also the chance to make such a photo.
The garlic head is so funny and I love the place where your dolls sits now.
Have a beautiful sunday AnnaMaria!
With love,
Geli
Hhahahaha...nice doll !!!...lovely sunday darling.....love from me....x !
Fniss, jag hade för bråttom och trodde du hittat huvudlöss...! Dockorna är helcharmiga utan huvuden!
Vitlök äter jag under helgerna, jag är så nära människor under veckorna så jag försöker låta bli. Händer det att ni har patienter som stinker vitlök?
Det var länge sedan jag gjorde ett långkok, så dumt när det är så gott.
Ha en fin söndag!
Kramar
Cia
Ja vitlök är ett måste! Vi åt pulled pork som också puttrar länge med ett par klyftor i! Din huvudlösa docka är charmig och dina bilder alltid vackra! Önskar dig en fin vecka! Kram Anna
Har lagt i massor av gott i min slow cooker idag, bl.a. tre stora klyftor vitlök. Framåt middagsdags kommer hela köket att dofta av den goda grytan. Det ser lite vemodigt ut med dockor utan huvud, jag funderar ju vad de kan ha haft för ansiktsuttryck, det är ju ansiktet vi vid första anblicken läser av för att se vilken sinnesstämning personen framför oss har.
Kramar,
Regina
Ja men dina huvudlösa dockor är något extra, så fina. Långkok och vitlök är mums. En fin söndag till dig. Kram Anna
Vakre bilder! Herlig med hvitløk - både dekorativt og godt - og de dukkene er bare så utrolig sjarmerende ;-)
Her har det blitt skikkelig vinter nå. Masse snø ;-) Jippi!
Ønsker deg en super søndag! Kos deg masse!
Vitlök är smaskens dé ....
Härliga foto <3
/Kram Kram
Vilket bra mattips! Det ska jag absolut testa! Fin högrev är bästa grytköttet!
Huvudlösa dockor gillar inte mitt barnbarn, så hos mig gäller det att dockorna har huvudet kvar!
Önskar dig en skön söndagskväll som avslut på helgen!
kram M.E
Huvudlösa dockor, undrar vad Hugo kommer att äga om dem så småningom!
Köttgryta på vintern är så gott och vitlök är nästan ett måste till många rätter.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva
Det låter underbart gott!
Dina dockor är verkligen vackra trots att huvudena saknas.. fantasin får skapa deras ansikten...
Önskar dig en fin kommande vecka!
Kram Marie
Åh så vackra bilder du visar! Dockan är underbar (huvudlös och allt...) och grytan låter mer än lovligt mumsig!
Det där blå täcket som skymtar i bakgrunden är inte heller dumt, ja du har så himla fint!
Varm kram,
Titti
Hej igen...
Svar Ja,det har trasslat i WP & i vissa .se men...inte i min egna blogg som tur är :)
Ha det fint med dina dockor & nallar <3
/Kram
Hej!
Det där låter ju jättegott!
Köper du högrev, är det som en stek, putsar du den, bryner du den först eller lägger man den bara i en gryta och täcker med vin och vatten?
Önskar dig en bra vecka
kram Anncathrine
Oj! det lät gott!!!
Tycker att vitlök är så vackra också... särskilt de där!
Kramis Sofia
Vitlök och huvudlösa dockor....då klar du dig nog mot ovälkommet besök. *ler*
Nog skojat! Vitlök är bara så gott och även vackra att ha framme.
Kram
Anneli
Men gud! Hur gott lät inte det! Min mage började vråla när jag läste detta!
Önskar dig en fin vecka!
Kram Jenny
Att ha en vitlök till huvud var ingen dum idé. Både snyggt och gott!
Och receptet verkar urgott, tycker väldigt mycket om grytor med just rödvin och vitlök.
Agneta kram
Fina bilder!! Jag kan inte låta bli att känna att det är lite ledsamt utan några huvuden...de har säkert varit söta med huvudena på en gång i tiden;)En vitlök...hmm...ja varför inte:D Kram Maria
Vilken fin docka du har köpt av Nina :), den passar ju prefekt med den andra du har.
Kram Frida
Stackars dom små dockorna utan huvud. Det gör mig ont. Och den där högreven går inte av för hackor det förstår jag. Och vitlök som är så gott.
Kram på dig nu och ha en fin vecka från Maria
Stackars dom små dockorna utan huvud. Det gör mig ont. Och den där högreven går inte av för hackor det förstår jag. Och vitlök som är så gott.
Kram på dig nu och ha en fin vecka från Maria
Heisann
Hvitløk er godt, og jammen er de dekorative også :)
Artige disse hodeløse dukkene, og ser de sitter godt hos bamsen :)
Ha en fin dag AnnaMaria
Klem!
God morgen søte!
Må smile av dukken med hvitløkshodet:)))))
Herlig!
Du er så flink AnnaMaria !
Ha en topp dag.
Smil och kram;)
Mmm grytor är verkligen gott och din lätt simpel men ändå mustig och god.
Dina huvudlösa dockor är fina om än lite skrämmande ;).
Ha de gott, kram Ing-Britt
Ja det är gott! Nu är det några månader sedan jag lät köttgrytan puttra i ugnen eller på spisen. Det får ske i helgen!
Visst är det väl trevligt när ljuset kom!
Ha en fin vecka! ♥
Vitlök är både gott och dekorativt! :-) Men visst har den blivit dyrare? Eller är det bara årstiden som gör att priserna gått upp? Jag tänkte köpa några vitlökar som dekoration före jul, men då de kostade 40-50 kr för tre stycken fick de ligga kvar på hyllan.
Din huvudlösa docka är så knubbig och söt, är det månne kroppen till en Dream Baby? :-)
Många kramar
Bitte
Vilka vackra huvudlösa dockor!!!
Och på nått sätt så passar ju dom så bra där hos dig trots att dom är huvudlösa... ;)
Hoppas att allt är väl med dig !
Visst är det gott med vitlök.
Mat utan det vore väl ingen mat.
Har du testat solo vitlöken ?
Kan rekommendera...
Så fina bilder från dig,
Hur mår farmors litet troll ?
Ha en fin Vecka fina du !
Kram från mig !
Vitlök kan man inte vara utan, det är så gott, till det mesta. Din gryta låter ju inte alls fel!!
Kram Kajsa
I love old cloth dolls to Anna Maria.
She has been very loved and carried around by the head I think!
Wat a great find for you and now your other headless doll has got a friend!!
Hugs
Shane
Skicka en kommentar